Videoblog: Surfend denken

Kansdenkblog nr. 9

In mijn videoblogs bespreek ik ”ideaseeds”. Inzichten in een notendop met een praktische waarde voor werk en leven. Net als zaden kunnen ze, wanneer we ze een goede voedingsbodem geven, uitgroeien tot iets moois, een hulp in ons werk en leven.

Deze ideaseed gaat over de zwevende en switchende denkstijl zonder een vaste logica. Je weet nooit waar je precies uitkomt. Net als bij het surfen op internet. Je gedachten kunnen alle richtingen uitgaan. Je komt daardoor snel op gedachten en inzichten die je zelf niet kunt voorspellen en die een kans kunnen herbergen. 

 

© tekst: Jeff Gaspersz, 2015

videoproductie: www.denkkracht.nl (http://www.denkkracht.nl)

 

Prof. dr. Jeff Gaspersz is als hoogleraar innovatie verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is hij spreker en adviseur op het gebied van innovation management en business creativity. Voor hem is innovatie niet alleen een manier van doen, maar vooral ook een wijze van zijn, die zich kan manifesteren in organisaties, in ons werk en in ons persoonlijk leven. 

Wilt u meer van zijn blogs over innovatie, creatviteit en inspiratie lezen? Via www.ideebrief.nl kunt u zich aanmelden en u ontvangt tevens zijn gratis eBook Je Hok Uit! met praktische tips voor een creatiever team.