Leestips nr. 1: Recent verschenen inspirerende boeken

ingevoerd op 23-9-2013

Leestipsnr. 1: Recent verschenen inspirerende boeken

Ria van Dinteren, Judith Droste: Breinleiderschap: Verbeter je leiderschap met kennis uit de neuropsychologie (Uitgeverij Boom/Nelissen, 2013, ISBN 978 90244 02076)

Een “must-read” voor managers en professionals die willen weten hoe kennis over het brein van waarde kan zijn in het dagelijks functioneren. Het boek is aantrekkelijk opgebouwd in drie afzonderlijk delen. Het eerst deel bevat een mooi verhaal over de week van een manager waarin je door haar dagverhalen heen (op vrijdag volgt ze een breintraining) leert over het brein.
Dan volgt een theoriedeel dat gemakkelijk leest met veel illustraties (Vooral het hoofdstuk over spiegelneuronen was voor mij een eye-opener!) en als derde deel een los bijgeleverd logboek met reflectievragen om de inzichten in de praktijk te brengen. Juist deze opbouw als drieluik maken het boek een tot rijke bron van direct toepasbare breinkennis. Het was voor mij een boek dat ik steeds weer uit de boekenkast pakte om verder te lezen. Het lijkt erop dat lezen over het brein eigenlijk een beetje verslavend voor het brein is!

Bekijken/Bestellen via: www.managementboek.nl (http://www.managementboek.nl/boek/9789024402076/breinleiderschap-ria-van-dinteren)


Jack Wijnhamer: Meer levensenergie door ontspanning, een dagelijks gids met praktische oefeningen (Uitgeverij Idea Seeding Books, 2013, ISBN 978-94-91753-02-2).

Dit nieuwe boek van de bekende ontspanningstherapeut Jack Wijnhamer biedt zeer effectieve methoden om uw energie te herstellen. Of het nu vlak voor een spannende presentatie is of aan het einde van een vermoeiende werkdag, we hebben vaak nieuwe energie nodig en technieken kunnen daarbij geweldig helpen.
Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken en dat maakt het lezen heel plezierig. Elk hoofdstuk bevat een tip of eenvoudig uit te voeren oefening. De kennis in dit boek is verkregen na jarenlange intensieve bestudering van de beste ontspanningstechnieken uit verschillende werelddelen. En dat is te merken. De oefeningen geven echt meer balans en energie!

Bekijken/ Bestellen via: www.boekenbestellen.nl (http://www.boekenbestellen.nl/boek/meer-levensenergie-door-ontspanning/7284)
Ook als eBook (http://www.boekenbestellen.nl/ePUB/meer-levensenergie-door-ontspanning/7465) verkrijgbaar.


Guido van de Wiel en Remco Mostertman: Innoveerkracht, 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie. (Uitgeverij Van Gorcum, 2013 ISBN 978 90 232 5118 7).

Dit boek is een rijke bron is van toepasbare ideeën om een organisatie nog effectiever te maken. Elke geïnterviewde visionair biedt weer een nieuwe invalshoek. Ik heb zelf aan dit boek mogen bijdragen met een visie over hoe Human Resource Management kan bijdragen tot de versterking van innovatiekracht. Er is is weinig tot geen storende overlap tussen de visies. In elke visie zijn kiemen te vinden van nieuw denken voor een nieuwe tijd. Elk interview begint met de schitterende vraag: Wat is de kernboodschap die je de wereld wilt laten weten? Het boek biedt naast de 12 visies ook een inspirerend essay over het nieuwe concept “innoveerkracht”.

Bekijken/Bestellen via: www.managementboek.nl (http://www.managementboek.nl/boek/9789023251187/innoveerkracht-guido-van-de-wiel)
Ook als eBook (http://www.managementboek.nl/e-book/9789023251194/innoveerkracht-e-book-guido-van-de-wiel) verkrijgbaar.


Bart Gevers: Zonder kiezen blijf je kauwen, Organisch Organiseren Betrokkenheid van Binnenuit (Uitgeverij iNea, ISBN 978-90-820208-0-9)

Dit is een van die boeken waarin je de passie van de auteur bijna op elke bladzijde voelt. De passie om een organisatie te scheppen waar ruimte is tot groeien en vreugde van binnenuit. Het boek zet aan tot reflectie over wat nu organiseren is op zo’n wijze dat natuurlijke ontwikkeling mogelijk is. Het boek is rijkelijk voorzien van foto’s en citaten wat het lezen tot een inspiratie avontuur maakt. Dit is een boek dat zo veel stof tot overdenking biedt dat je er inderdaad op blijft kauwen en daar zelfs een groot intellectueel genoegen aan beleeft. Er zitten ook veel mooie vondsten in het boek. Van een zeer originele blad/leeswijzer die het advies geeft: “Ik gebruikte zo weinig woorden als ik kon. Dus lees alsjeblieft langzaam” tot een epiloog waar de auteur de lezer aanbeveelt een eigen boek te schrijven. Ik lees een boek ook als schrijver en ook als schrijver heb ik intens genoten van het schrijfwerk van Bart Gevers!

Bekijken/Bestellen via: www.managementboek.nl (http://www.managementboek.nl/boek/9789082020809/zonder-kiezen-blijf-je-kauwen-bart-gevers)


Boekbesprekingen door Jeff Gaspersz, hoogleraar (Nyenrode Business Universiteit) en spreker op het gebied van innovatie en business creativiteit
www.jeffgaspersz.nl (http://www.jeffgaspersz.nl) )

Regelmatig zulke tips over inspirerende nieuwe boeken ontvangen? U kunt zich aanmelden via: www.kansdenken.nl (http://www.kansdenken.nl) (en u ontvangt alvast een gratis eBook van circa 100 pagina’s volop met ideeën voor een creatiever team)