Innovatiekracht, júist HR kan bijdragen (interview met Jeff Gaspersz in P&O Actueel maart 2014)

innovatieblog nr. 10

Wanneer ik aan een zaal P&O’ers vraag of méér gebruik kan worden gemaakt van kansrijke ideeën, zegt 80 procent ja. Dat is dus een enorme hoeveelheid goud die niet wordt gedolven. “En ú van HR bent de delver”, leg ik dan uit. Laat je die plek niet afnemen door een of andere innovatieconsultant. Investeer in opleidingen om creativiteit te bevorderen. Of geen mensen bij indiensttreding een introductie in out of the box-denken of intrapreneurship: die zijn gewoon op internet te vinden. Vergroot de denkruimte van mensen. En vergeet niet elke paar maanden met iets nieuws te komen, anders zakt de aandacht voor creativiteit weer in.

Wilt u het gehele interview lezen, dan kunt u hier (http://www.jeffgaspersz.nl/dl-23740-1-50180/download/innovatiekracht_door_hrm.pdf) klikken.

P&O Actueel is een vakblad voor HR-professionals. Daarin lezen ze
over personeelsmanagement, ontwikkeling van medewerkers en wet- en regelgeving. HR-professionals kunnen zich gratis (http://www.besteleenvakblad.nl/penoactueel?utm_source=websitepenoactueel&utm_medium=webshop&utm_campaign=nieuweabonnees) abonneren.

Ik geef geregeld interviews. Wilt u meer van deze interviews lezen. Via www.kansdenken.nl (http://www.kansdenken.nl) kunt u zich aanmelden via en ontvangt u tevens gratis mijn eBook Je Hok Uit! (http://www.jeffgaspersz.nl/pg-23740-7-29768/pagina/boeken_-_innovatie_-_je_hok_uit.html). Dit boek (circa 100 pagina’s) staat boordevol praktische tips om een team meer creatiekracht te geven. U kunt bij elke willekeurig hoofdstuk beginnen te lezen.
HRM en Innovatie / Photo: iStock HRM en Innovatie / Photo: iStock