Masterclass in het RightBrains Digital Leadership Programme op 24 mei 2018

Een impressie door Jeff Gaspersz

Op  donderdag 24 mei  gaf ik, op landgoed Drakenburg in Baarn, de Masterclass Innovation and Creativity in het RightBrains Digital Leadership Programme (https://rightbrains.nl/career-development/digital-leadership-programme)

Dit is een programma voor vrouwen die een passie hebben voor digitale technologie en daarin hun loopbaan verder willen ontwikkelen. Ook waren er twee deelnemers met een eigen bedrijf in informatie technologie. Het programma wordt gesteund door bedrijven die er een groot belang in zien dat er meer diversiteit gaat komen in dit vakgebied. Met deze opleiding stimuleren zij hun vrouwelijke talenten verder te groeien naar leiderschapsposities binnen hun organisaties.

Het was alweer de derde leergang  waaraan ik meedeed en het is altijd een groot genoegen om met deze gepassioneerde deelnemers kennis te delen en hun te betrekken in het denken over persoonlijke en organisatorische innovatiekansen.

In de ochtend ben ik ingegaan op hoe je binnen een organisatie een innovatiegerichte mindset en cultuur creëert. In de middag zijn we aan de slag gegaan met creativiteitstechnieken om nieuwe kansen te vinden voor de leerprojecten, die de deelnemers in het programma hebben geformuleerd. Ze hebben hun inzichten en ideeën genoteerd in een mindmap die aan het einde van de dag als een soort persoonlijk actieplan fungeerde. 

De masterclass ben ik geëindigd met een Connected Thinking sessie die zestig antwoorden heeft opgeleverd op de vraag: Hoe kan ik mijn toegevoegde waarde als expert in digitale technologie vergroten? Daar zijn waardevolle ideeën uit voortgekomen zoals: De verbreding van je blik door ook in andere organisaties te gaan kijken en dan daar niet specifiek de IT-functie te bestuderen. Ook benadrukten veel deelnemers het belang van samenwerking tot stand te brengen door de gehele keten, inclusief de klant, en daardoor te co-creëren. 

We hebben met elkaar een mooie kansgerichte dialoog over Innovatie gevoerd waar ik zelf ook veel van heb geleerd. 

Ik denk dat dit programma een grote bijdrage levert aan organisaties. Niet alleen de doorstroom van vrouwen naar ‘digital leadership’ posities binnen de organisaties wordt gestimuleerd, maar tevens zorgt het programma voor meer ambassadeurs en vrouwelijke rolmodellen voor het aantrekken van jong digitaal talent.

 

Voor meer informatie over het RightBrains Digital Leadership Programme (https://rightbrains.nl/career-development/digital-leadership-programme):

Geke Rosier

geke.rosier@rightbrains.nl (mailto:geke.rosier@rightbrains.nl)

tel: 06 45752310

 

IMG_6947 (003) IMG_6947 (003)
Stickers plakken team health Stickers plakken team health
IMG_6964 IMG_6964