Zo ontdek je kansen voor innovatie - Jeff Gaspersz

artikel Kwaliteit in Bedrijf - september 2018

Je staat met een aantal collega’s rondom de koffieautomaat. Een van hen zegt dat ze net naar een workshop is geweest en daar ontzettend geïnspireerd is geraakt. Je bent benieuwd en vraagt wat haar dan zo inspireerde. Het antwoord geeft je energie want sommige inzichten die je collega noemt blijken voor jezelf en je team ook heel bruikbaar te zijn. Je dankt de collega en gaat verrijkt weer naar je afdeling. Wat er is gebeurd is dat je in een onverwachte informele conversatie een kans hebt ontdekt. Waarom?
Niet omdat je er bewust naar op zoek was en dacht: ik ga in dit gesprek een kans ontdekken, maar omdat je zelf voorbereid was, sensitief was voor het signaal dat wat je collega had geleerd, wellicht ook voor jou waardevol kon zijn. Daarom werd je nieuwsgierig en vroeg door. De filosoof Seneca schreef het al: Geluk hebben is wat er gebeurt als voorbereiding de kans ontmoet.

 

Lees het gehele artikel (https://www.jeffgaspersz.nl/dl-23740-1-83442/download/artikel_jeff_gaspersz_in_kwaliteit_in_bedrijf_-_sept_2018.pdf)

Het artikel is september 2018 gepubliceerd in het blad Kwaliteit in Bedrijf (https://www.kwaliteit-in-bedrijf.nl/)

 

Photo: iStock

iStock-515855048-standing_out iStock-515855048-standing_out