Prof.dr. Jeff Gaspersz spreekt over innovatie en behavioral and cultural governance

14 mei 2020

Behavioral and Cultural Governance Program

Sustainable Performance in Disruptive Times

Tijdens het Behavioral and Cultural Governance Program staan moderne dilemma’s rond wendbaarheid en verandervermogen van organisaties centraal. De wereld verandert. De onvoorspelbaarheid, digitalisering, complexiteit en verandertempo nemen toe. Leren sturen op gedrag en vertrouwen is cruciaal.

Succesvolle wendbare organisaties worden gekenmerkt door het samenvallen van de werkelijke en de gewenste cultuur. Het zijn organisaties die de (kern)waarden hebben weten te verankeren in de werkelijke cultuur en de juiste balans hebben weten te vinden tussen vertrouwen en controlemechanismes.

Tijdens dit programma krijg je concepten (en oplossingen) die antwoord geven op de meest bedreigende problemen van deze tijd: de verstikkende werking van regels, bureaucratie, controleobesitas, het gebrek aan vertrouwen en het uithollen van de veranderkracht van organisaties.

Je leert hoe je een gezond ecosysteem kan bouwen, behouden en succesvol kunt sturen op cultuur, gedrag, kernwaarden en veranderkracht in je eigen organisatie. Hierin gaat het om de toepassing op de praktijk; hoe kom je van de tekentafel (het ‘waarom’, het ‘wat’ en de zelfdiagnose) tot een succesvolle realisatie van je plan.

BCG-Nyenrode BCG-Nyenrode